• La eveniment a fost invitată și Iulia Navalnaia, soția lui Navalnîi.
  • Olena Zelenska a anunțat că are agenda prea plină și nu va putea ajunge.
  • Deputat ucrainean: „Tragedia familiei Navalnîi nu e egală cu a noastră”.

Biden organizează ceea ce poate fi ultimul său discurs în calitate de președinte al Americii, discursul anual „Starea Uniunii”. Ca să împace pe toată lumea, a chemat un reprezentat al Rusiei așa cum e dorit de Occident – Iulia Navalnaia – și un reprezentat al Ucrainei.

Nu pe Zelenski, ci prima doamnă, Olena Zelenska. Lucru care în loc să ducă la unitate, a dus la dezbinare. Soția lui Zelenski care ar fi stat lângă soția lui Navalnîi, l-a refuzat subtil pe Biden.

„Din cauza unor evenimente planificate din timp, inclusiv vizita unor copii dintr-un orfelinat din Kiev, din păcate, prima doamnă nu va putea să participe la eveniment”. „Am agenda plină cu evenimente planificate din timp. Unul dintre ele este vizita unor copii la un orfelinat din Kiev” se scuză Zelenska.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

O analiză a Washington Post arată că mulți ucraineni nu o consideră pe Navalnaia și pe alți membri ai opoziției din Rusia  –  aliați în lupta contra lui Putin. Asta a creat o situație dificilă pentru Zelenska.

Un deputat ucrainean a comentat situația pe Facebook: „Lumea vrea cu încăpățânare să îi pună pe ucraineni și pe ruși unii lângă alți, să arate că ambele părți suferă din cauza regimului lui Putin. Dar tragedia familiei Navalnîi nu este egală cu genocidul poporului ucrainean”.

Citește și