• Tehnologia holografică este deja utilizată în 5 mari spitale din UE.
  • Cu ajutorul hologramelor medicii pot interacționa cu alți specialiști din alte țări.
  • Este cel mai mare grant UE din istorie acordat pentru cercetare și inovare medicală.

8,9 milioane de euro din fonduri europene au ajuns la un grup de 14 lideri în tehnologie și asistență medicală. Este cel mai mare grant oferit pentru cercetare și inovare de Uniunea Europeană din istorie.

Pentru îmbunătățirea chirurgiei realizată cu ajutorul hologramelor. Această tehnologie, dezvoltată de compania norvegiană de tehnologie medicală Holo Care oferă în prezent chirurgilor holograme 3D interactive ale organelor și este folosită de medici pentru a planifica și adapta operațiile la anatomia individuală a fiecărei persoane. Finanțarea face parte de altfel dintr-un plan de investiții Europene în domeniul sănătății și inovației, vorbim de 80 de miliarde de euro. Planul se concentrează pe 3 piloni fundamentali: știință, leadership industrial și provocările din societatea actuală.

Revenind la tehnologia operațiilor cu ajutorul homogramelor, este deja utilizată în cinci spitale din Europa iar pănă în prezent deja se înregistrează o reducere de 74% al timpului necesar pentru operații eficiente și precise. Prin intermediul hologramelor, mai mulți medici pot interacționa în timpul operațiilor din orice colț al lumii, ceea ce aduce un plus de valoare spitalelor Europene și nu numai. Acest lucru permite totodată echipelor multidisciplinare să profite de cunoștințele specialiștilor externi, cu privire la potențialele provocări chirurgicale, îmbunătățind procesul decizional. Un lucru este cert, tehnologia holografică va îmbunătății semnificativ procesele chirurgicale la nivel global.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
ZELENSKI ÎȘI ANULEAZĂ DEPLASĂRILE EXTERNE
ECONOMIA VA ACCELERA ÎN TRIMESTRELE URMĂTOARE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
GOOGLE REVOLUȚIONEAZĂ CĂUTAREA

Citește și