• Statele Unite pregătesc un ajutor militar în valoare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel, încă nesemnat.
  • Pachetul de asistență include vehicule și muniții.
  • Camera Reprezentanților din SUA a aprobat sâmbătă ajutorul pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care provine din proiectul de lege Ucraina-Israel, care nu a fost încă semnat, au declarat marți doi oficiali americani pentru Reuters.

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat sâmbătă ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan.


Pachetul de ajutor include vehicule, muniție de apărare antiaeriană Stinger, muniție suplimentară pentru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniție de artilerie de 155 de milimetri, muniție antitanc TOW și Javelin și alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă, au spus oficialii, vorbind sub condiția anonimatului.

Președintele Joe Biden a cerut Congresului SUA să acorde Ucrainei un ajutor de 60,8 miliarde de dolari, dar inițiativa a fost blocată în repetate rânduri, când republicanii din Camera Reprezentanților au refuzat să avanseze măsura timp de mai multe luni de zile.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA


Odată ce proiectul de lege Ucraina-Israel este semnat, fondurile pentru reaprovizionarea stocurilor vor reveni, atenuând îngrijorarea Pentagonului că utilizarea PDA (Presidential Drawdown Authority) pentru a ajuta Ucraina ar compromite pregătirea militară a SUA.

Presidential Drawdown Authority îi permite președintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile americane fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o urgență.

Pe măsură ce fondurile de reaprovizionare sunt dislocate, companiile de apărare americane ar câștiga mai multe contracte pe măsură ce războiul Rusia-Ucraina continuă.

Citește și