• Camera a votat sâmbătă pentru aprobarea ajutoarelor externe de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, în timp ce președintele Mike Johnson și-a pus slujba în joc pentru a promova pachetul de ajutoare îndelung blocat prin adunarea sprijinului din partea republicanilor și democraților.
  • În patru voturi consecutive, coaliții bipartizane de parlamentari au aprobat noi runde de finanțare pentru cei trei aliați ai SUA, precum și un alt proiect de lege menit să „îndulcească” acordul pentru conservatori care ar putea duce la interzicerea TikTok la nivel național.
  • 60 miliarde de dolari merg direct către Ucraina.

Astăzi, Camera Reprezentanților a votat, după o lungă așteptare, un pachet de ajutor extern de 95 miliarde de dolari care include asistență pentru Ucraina, Israel și Taiwan, scrie NYT.

Primul proiect de lege oferă 385 de milioane de dolari în ajutor pentru aliații din regiunea Indo-Pacific. Al doilea proiect de lege oferă 60,8 miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina, 26,4 miliarde de dolari pentru Israel și 8,1 miliarde de dolari pentru contracararea influenței Chinei în regiunea Indo-Pacific.

Acest proiect de lege include, de asemenea, asistență umanitară pentru Gaza.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Al treilea proiect de lege include prevederi pentru vânzarea activelor confiscate ale oligarhilor ruși pentru a finanța viitorul ajutor pentru Ucraina, autorizarea potențială a vânzării TikTok și sancțiuni mai stricte împotriva Rusiei, Chinei și Iranului.

Al patrulea proiect de lege, care a fost, de asemenea, aprobat, oferă 4 miliarde de dolari pentru finanțarea armelor pentru Taiwan și alte țări din regiune. Pachetul a primit sprijin puternic atât din partea democraților, cât și a republicanilor.

Se așteaptă ca Senatul să adopte legislația încă de marți și să o trimită biroului președintelui Biden.

Citește și