• Joachim Murat este candidat la alegerile pentru Parlamentul European, pe lista suveranistă „Noi, poporul”.
  • Candidatul este descendent al mareșalului Murat, cumnatul lui Napoleon.
  • Joachim Murat este un fost ofițer parașutist „pasionat de Franța și de modelul său social”.

Listele de candidați pentru europarlamentare ne rezervă uneori surprise. Un strănepot al lui Napoleon I, Joachim Murat, va fi candidat la alegerile europene pe o listă suveranistă, a anunţat el vineri într-un comunicat de presă.


Cine este acest misterios urmaș al lui Napoleon?


În vârstă de 50 de ani, Joachim Murat este un descendent al unui Mareșal al Imperiului și Rege al Napolelui, Joachim Murat, care a fost cumnatul lui Napoleon I prin căsătoria cu sora sa Caroline Bonaparte.

Fost ofițer de parașutist, Joachim Murat se prezintă drept „un entuziast al Franței și al modelului ei social care nu mai accepta distrugerea sa planificată de susținătorii Europei federaliste”. Pentru el, „este timpul să restabilim puterea națiunilor și oamenilor, în fața unei birocrații europene opresive și a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democrației, suveranității și libertății” .


Care sunt orientările sale politice?


În afara de a fi suveranist, pare destul de populist și cu orientări de stânga. El va apărea pe locul trei pe lista „Noi, oamenii” , condusă de Georges Kuzmanovic, fost purtător de cuvânt al lui Jean-Luc Mélenchon, care a părăsit La France insoumise în 2018 pentru a-și fonda mișcarea, „République Souveraine” . Potrivit lui Murat, această listă îl va include și Philippe Grégoire, fermier și președinte al „SAMU social agricole” , o asociație care apără fermierii aflați în dificultate.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și