• Departamentul de stat al SUA consideră posibil ca în Coreea de Nord să existe un program de producere de arme biologice.
  • Coreea de Nord are capacitatea de a produce agenți biologici cu scop militar și să modifice genetic produse biologie, se afirmă în raport.
  • În 2003, SUA a atacat Irakul motivând că deține arme de distrugere în masă; asemenea arme nu au fost găsite niciodată în Irak.

Coreea de Nord ar fi capabilă să producă viruși și bacterii mortale, care pot fi folosite ca arme biologice, avertizează un raport al serviciilor de informații americane. Prin aceasta, regimul încalcă acorduri internaționale la care aderase anterior.

Acest raport a fost publicat despre informațiile pe care ei le au despre aceste arme biologice sau cel puțin materialele de bază care stau la fundamentul acestora.

Conform acestui raport, Coreea de Nord ar fi capabilă să producă asemenea metode sau asemenea substanțe care pot furniza arme biolgoice pentru Coreea de Nord.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În ce stadiu se află producția și dacă a produs deja arme de distrugere în masă, nu reiese din raport.

În 2003, SUA puteau să invoce atacurile din 11 septembrie pentru a riposta împotriva statelor care reprezintă un pericol. SUA au avut informații despre posibile – atenție, posibile! – arme de distrugere în masă ale Irakului pe care le putea folosi împotriva SUA. A fost un eșec total pentru SUA, asemenea arme n-au fost găsite în Irak; Irakul n-a fost niciodată o amenințare reală pentru SUA.

Orice acțiune împotriva Coreei de Nord poate reprezenta un eșec similar.

SUA pot doar să atragă atenția Coreei că încă face parte din aceste acorduri care interzic producerea și folosirea acestor arme biologice.

Citește și