• Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut să se găsească modalități de îmbunătățire a dezvoltării economice.
  • Kim a făcut aceste remarci în timp ce discuta despre dezvoltarea regională într-un discurs la cea de-a 19-a reuniune extinsă a Biroului Politic.
  • În ultimele decenii, Coreea de Nord a suferit o penurie serioasă de alimente, inclusiv foamete în anii 1990.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut să se găsească modalități de îmbunătățire a dezvoltării economice, după ce a spus că eșecul de a oferi oamenilor necesitățile de bază, inclusiv hrana, este „o problemă politică serioasă”, relatează Reuters.

Kim a făcut aceste remarci în timp ce discuta despre dezvoltarea regională într-un discurs la cea de-a 19-a reuniune extinsă a Biroului Politic al celui de-al 8-lea Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, partidul de guvernământ al țării, desfășurată între marți și miercuri, potrivit KCNA.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În ultimele decenii, Coreea de Nord a suferit o penurie serioasă de alimente, inclusiv foamete în anii 1990, adesea exacerbată de dezastrele naturale, cum ar fi inundațiile care dăunează recoltelor.

Situația alimentară din Coreea de Nord a fost „încă proastă”, în ciuda creșterii comerțului cu China, a declarat anul trecut ministrul unificării din Coreea de Sud, care este însărcinat cu gestionarea relațiilor cu vecinul său.Liderul nord-coreean a cerut, de asemenea, partidului său să aducă o schimbare rapidă pentru a ridica nivelul de trai al oamenilor din întreaga țară și a reduce decalajele dintre zonele urbane și cele rurale prin noua sa politică de dezvoltare regională. 

Kim a anunțat politica în cadrul unei reuniuni a Adunării Supreme a Poporului care a avut loc la începutul acestei luni.„Economia regională generală se află într-o situație teribilă fără condiții elementare și există dezechilibre severe și decalaje uriașe între regiuni în ceea ce privește circumstanțele lor geografice, potențialul economic și circumstanțele de viață”, a spus Kim.

Citește și