• Deși mulți dintre noi au auzit asta înainte, rolul somnului și modul în care acesta influențează răspunsul nostru la stres minor sau major din timpul zilei.
  • Experimentarea stresului pozitiv cu moderație te ajută să te adaptezi și să devii mai rezistent.
  • Concentrează-te pe corpul tău în momentul prezent și găsește-ți „momentul-eu”.

Aproape trei sferturi dintre tineri se confruntă cu microstres zilnic, dar nu acordă prioritate timpului pentru a se asigura că grijile nu vor avea efecte pe termen mai lung, potrivit unei noi cercetări. Dar cei care o fac se îndreaptă către orice, de la gumă de mestecat la băi cu gheață, tocmai pentru a face față stresului zilnic, scrie Derby Telegraph.

Potrivit Extra, cererea de căutare Google din Marea Britanie pentru „băi de gheață” este în prezent în creștere cu 130% față de această perioadă a anului trecut – chiar și în mijlocul temperaturilor înghețate. În ultimele luni, s-a înregistrat și o creștere cu 80% a căutărilor pe Google pentru „beneficii pentru baia cu gheață”.

Schimbă-ți perspectiva

Gândește-te la micro-stresul tău ca pe două fețe ale unei monede: stresul, lucrurile negative (traumă, îngrijorare, lipsa somnului) și eustresul, stresul pozitiv (exerciții, provocări). Experimentarea stresului pozitiv cu moderație te ajută să te adaptezi și să devii mai rezistent.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Una dintre cele mai eficiente metode de a face față stresului este să folosești un oftat fiziologic; o inspirație profundă pe nas, urmată de o altă inhalare nazală scurtă și apoi o expirație lungă și lentă pe gură. Încorporarea unui ciclu zilnic de cinci minute de oftat fiziologic s-a dovedit, de asemenea, a fi un exercițiu eficient de gestionare a microstresului, care vă poate ajuta să vă calmați și mai mult.

Concentrează-te pe corpul tău

Concentrează-te pe corpul tău în momentul prezent și găsește-ți „momentul-eu”. Fie că vă minunați că greutatea este susținută de un scaun, dacă cunoașteți dezavantajele unui obiect din mână sau vă gândiți la textura fascinantă a gumei de mestecat din gură, această focalizare tactilă vă îndepărtează de gândurile stresante și oferă o șansă de a recentra mintea.

Băi de gheață

Luați în considerare contrastul: a aluneca într-o baie caldă este fără efort, dar decizia de a accepta frigul de gheață necesită o alegere deliberată și dificilă. Confruntarea constantă cu acest disconfort prin băi regulate cu gheață, împreună cu respirația, ajută la construirea rezistenței mentale care poate fi tradusă în viața de zi cu zi. Introduceți această rutină neconvențională în rutina zilnică și vă veți găsi mai bine echipat pentru a face față micro-stresului și luării deciziilor în afara băii. Așa cum ne antrenăm mușchii să devină mai puternici, mintea noastră poate fi antrenată în mod similar să suporte și să reziste disconfortului cu instrumente precum frigul. Pentru a beneficia de beneficiile terapiei cu apă rece, nu trebuie să aveți o baie de gheață afară.

Somnul este cu adevărat crucial

Deși mulți dintre noi au auzit asta înainte, rolul somnului și modul în care acesta influențează răspunsul nostru la stres minor sau major din timpul zilei, nu poate fi subliniat suficient. O modalitate bună de a vă îmbunătăți calitatea somnului este să intrați în rutina de a respecta o rutină obișnuită de somn-trezire. Acest lucru vă va sincroniza ritmul circadian, ajutându-vă să aveți mai multă energie atunci când este necesar și să adormi atunci când ar trebui.

Citește și