• Documentele instanței au fost depuse miercuri în Santa Fe, New Mexico, ca răspuns la acuzarea sa pentru moartea Halynei Hutchins.
  • Actorul a cerut procurorului districtual din New Mexico „să păstreze toate probele” legate de caz.
  • Baldwin a fost acuzat pentru a doua oară vineri pentru împușcarea mortală a directorului de imagine în vârstă de 42 de ani.

Alec Baldwin a răspuns la noua acuzație de omucidere involuntară împotriva sa din cauza morții unui producător pe platoul de filmare al filmului Rust – cerând un „proces rapid”. Documentele instanței au fost depuse miercuri în Santa Fe, New Mexico, ca răspuns la acuzarea sa pentru moartea Halynei Hutchins, care a murit după ce un pistol de recuzită ținut de Baldwin a explodat pe platourile de filmare în octombrie 2021, scrie Sky News.

„Domnul Baldwin are dreptul la o soluționare echitabilă și rapidă a acuzațiilor pentru a minimiza defăimarea și suspiciunea publică și pentru a evita pericolele de a-și dovedi nevinovăția, care apar adesea după întârzieri îndelungate în urmărirea penală”, se arată în actele instanței.

El a cerut, de asemenea, procurorului districtual din New Mexico „să păstreze toate probele” legate de caz și să prezinte o listă scrisă „cu toți martorii pe care procurorul intenționează să-i cheme la proces”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Baldwin a fost acuzat pentru a doua oară vineri pentru împușcarea mortală a directorului de imagine în vârstă de 42 de ani.
Toate acuzațiile penale au fost renunțate în aprilie anul trecut, pe baza dovezilor că ciocanul – partea unui revolver care este trasă înapoi pentru a construi avânt înainte de a trage – ar fi putut fi modificată, permițând să fie împușcat fără a fi apăsat trăgaciul.

Autoritățile au început ulterior să se gândească dacă să depună o acuzare în lumina noilor analize care se bazau pe piese de schimb pentru a reasambla pistolul după ce acesta a fost spart în timpul testelor FBI. Actorul de la Hollywood în vârstă de 65 de ani a insistat că a tras ciocanul înapoi, dar nu a apăsat pe trăgaci.

Cu toate acestea, o nouă expertiză a pus la îndoială contul actorului. Noile teste criminalistice au concluzionat că ar fi trebuit să apese pe trăgaci pentru a trage cartușul. Noul raport spunea: „Având în vedere testele, constatările și observațiile raportate aici, trăgaciul a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient pentru a elibera ciocanul complet armat sau retras al revolverului de probe”.

Citește și