• Un avion Boeing al companiei Delta Air Lines aștepta să decoleze în Atlanta.
  • Roata s-a desprins și s-a rostogolit în josul dealului.
  • Nu au fost răniți.

Roata din față a unui avion Boeing 757 s-a desprins și s-a rostogolit în timp ce avionul aștepta pe pistă pentru autorizația de decolare, cu aproape 200 de persoane la bord, scrie NBC News.

Zborul 982 al companiei Delta Air Lines era la câteva momente de la decolarea de pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, sâmbătă, când roata „s-a desprins și s-a rostogolit pe deal”, potrivit unui raport preliminar al Administrației Federale a Aviației publicat luni.

Avionul avea 172 de pasageri – precum și doi piloți și patru membri ai echipajului – și se îndrepta spre Bogota, capitala Columbiei, a precizat miercuri Delta. Însă pasagerii au fost scoși din avion și ulterior îmbarcați într-un zbor de înlocuire. Nu s-au înregistrat răniți. Boeing a refuzat să comenteze, direcționând în schimb întrebările către compania aeriană.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Zborul Delta 982 ATL/BOG rula pentru plecare când o anvelopă a trenului de aterizare s-a desprins de trenul de aterizare”, a declarat Delta într-un comunicat miercuri.

„Toți clienții și bagajele lor au fost scoși din aeronavă, transferați la poartă și pe o aeronavă de înlocuire. Ne cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile create”. Avionul a fost repus în funcțiune a doua zi, a precizat Delta.

Aeroportul din Atlanta deține titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume, cu peste 93 de milioane de pasageri pe an, potrivit datelor Airports Council International. Dallas Forth-Worth se află pe locul al doilea, cu 73 de milioane.

Vestea vine într-un moment dificil pentru Boeing, unul dintre cei mai importanți constructori de aeronave din lume, la câteva săptămâni după ce un panou de pe un zbor Alaska Airlines a explodat în timpul zborului, ceea ce a dus la blocarea la sol a avioanelor Boeing 737 Max 9 în toată țara și la o anchetă în curs de desfășurare.

Directorul general al Alaska Airlines, Ben Minicucci, a declarat marți pentru NBC News că o anchetă internă a constatat că multe avioane Max 9 au fost găsite cu șuruburi slăbite.

Citește și