• Zeci de mii de persoane rămân fără curent electric în zone întinse ale țării.
  • Un total de 89 de decese cauzate de condițiile meteorologice au fost înregistrate în întreaga țară în ultima săptămână.
  • În timp ce bilanțul victimelor a fost cel mai mare în Tennessee și Oregon, au fost raportate decese și în Illinois, Pennsylvania, Mississippi, Washington.

Aproape 90 de decese cauzate de condițiile meteorologice au fost înregistrate în SUA, după ce țara a fost lovită de furtuni de iarnă în ultima săptămână. Printre decese se numără cel puțin 25 în Tennessee și 16 în Oregon, care rămâne sub stare de urgență în urma furtunilor puternice de gheață, scrie BBC.

De asemenea, zeci de mii de persoane rămân fără curent electric în zone întinse ale țării. Condițiile de gheață sunt așteptate să continue până la mijlocul săptămânii.

Un total de 89 de decese cauzate de condițiile meteorologice au fost înregistrate în întreaga țară în ultima săptămână, potrivit unui bilanț ținut de CBS, partenerul american al BBC.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

În timp ce bilanțul victimelor a fost cel mai mare în Tennessee și Oregon, au fost raportate decese și în Illinois, Pennsylvania, Mississippi, Washington, Kentucky, Wisconsin, New York, New Jersey și în alte părți.

Într-un incident petrecut miercurea trecută în Portland, Oregon, trei persoane au murit electrocutate când vântul puternic a provocat căderea unei linii electrice și a lovit vehiculul în care se aflau. Un bebeluș care se afla în vehicul a supraviețuit.

Alte decese rămân în curs de investigare, inclusiv cel al unei persoane decedate într-un accident cu cinci mașini în Kentucky și patru în Illinois.

Cinci persoane – cele mai multe dintre ele presupuse a fi persoane fără adăpost – au murit în decursul a doar patru zile în Seattle, potrivit Associated Press.

În Mississippi, vremea a determinat oficialii să avertizeze șoferii să „conducă doar dacă este necesar” și să „fie atenți la gheața neagră” de pe drumurile statului. Colegiile și universitățile din acest stat au amânat întoarcerea studenților din vacanța de iarnă din cauza condițiilor.

Oficialii din Mississippi investighează, de asemenea, dacă zvonurile online despre posibilele penurii de apă legate de furtună i-au determinat pe locuitori să stocheze apă în căzi. Măsura a provocat o scădere temporară a presiunii apei și uscarea robinetelor pentru mii de locuitori din Jackson, capitala statului, care are probleme istorice cu apa.

De asemenea, problemele legate de apă continuă să afecteze Tennessee, unde 400.000 de persoane rămân sub incidența unui avertisment de fierbere a apei din cauza unor conducte sparte în zona Memphis – una dintre cele aproape 30 de zone care emit avertismente similare. Compania locală de utilități de acolo a declarat că a reparat 41 de conducte de apă și peste 4.000 de conducte de apă din cauza temperaturilor scăzute.

Citește și