• Resursele de apă sunt amenințate din cauza scăderii stratului de zăpadă.
  • În ultimii 40 de ani stratul de zăpadă a scăzut în emisfera nordică.
  • Terra pierde 20% din zăpada în 10 ani.

Stratul de zăpadă pe timpul iernii din majoritatea zonelor geografice aflate în emisfera nordică a scăzut semnificativ în ultimii 40 de ani, arată un studiu publicat de Darmouth College. Motivul? Bineînțeles, schimbările climatice cu care se confruntă întreaga planetă. Problema mai mare este că resursele de apă sunt amenințate, iar situația este observată mai ales în Europa de Est, regiune din care face parte și România.

Cât de îngrijorătoare este situația în România

„Această statistică a fost anticipată cu câțiva ani înainte. Schimbările climatice s-au manifestat extrem de agresiv. Acest lucru duce la anumite încălziri mai ales în zona estică pentru că nici curenții de aer nu ajută. Nu avem suprafețe împădurite mari, cum au alte țări pe care le mai ajută și curenții oceanici.

Europa de Est este la mijloc. Nu mai putem atrage precipitații decât dacă avem zone împădurite care să răcească atmosfera. În sudul și estul țării aproape jumătate din cursurile apei din România sunt stricate”, a declarat Dan Trifu, activist de mediu, pentru Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și