• Cele 30 de milioane de euro pe care londonezii de la Tottenham le achită celor de la Genoa pentru stoperul român îl fac cel mai scump fotbalist tricolor din istorie.
  • Tranzacţia bate suma pe care Adrian Mutu a plecat de la Parma la Chesea, 23 de milioane de euro, în 2003.
  • Drăguşin a fost propus de Cristiano Ronaldo, pe când cei doi erau colegi la Juve, la clubul care l-a lansat pe CR7, Sporting Lisabona.

Radu Drăguşin, 21 de ani, este protagonistul perioadei de transferuri la nivel european în această iarnă. Internaţionalul tricolor se află în drum spre capitala Angliei, cu un avion privat pus la dispoziţie de Tottenham, urmând să efectueze vizita medicală, apoi să semneze contractul.

Cele 30 de milioane de euro pe care londonezii de la Tottenham le achită celor de la Genoa pentru stoperul român îl fac cel mai scump fotbalist tricolor din istorie. Tranzacţia bate suma pe care Adrian Mutu a plecat de la Parma la Chesea, 23 de milioane de euro, în 2003.

Drăguşin a fost format la Club Regal Bucureşti, club din Capitală deţinut de omul de afaceri Claudiu Florică. Deşi micuţa formaţie din Bucureşti a semnat în trecut un acord cu Atletico Madrid, urmând ca toate tinerele talente să ajungă în capitala Spaniei, Drăguşin a aterizat la fragedă vârstă, la Juventus Torino, pentru care a apucat să evolueze în Serie A, cu Andrea Pirlo antrenor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Înainte să fie cedat sub formă de împrumut de gruparea piemonteză pe traseul Sampdoria-Salernitana-Genoa, Drăguşin a fost propus de Cristiano Ronaldo, pe când cei doi erau colegi la Juve, la clubul care l-a lansat pe CR7, Sporting Lisabona, dar portughezii au decis să nu investează. La rândul său, Drăguşin a refuzat-o acum pe Bayern Munchen.

La Tottenham au mai jucat de-a lungul timpului 3 români: Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş. Premier League ese socotit cel mai puternic campionat de fotbal al Europei în acest moment, dominând, ca investiţii, ligi precum cele ale Spaniei, Italiei, Germaniei şi Franţei. Singurul român care a evoluat în Top 5 campionate continentale este Florin Răducioiu.

Citește și