• Apărarea aeriană a României a primit un impuls neașteptat sub forma sistemului antidrone american M-LIDS.
  • În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.
  • În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.

Apărarea aeriană a României a primit un impuls neașteptat sub forma sistemului anti-drone american M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System), care a fost desfășurat odată cu Divizia 101 Aeropurtată a SUA, ale cărei unități sunt în prezent la Mihail Kogălniceanu. Potrivit Ambasadei SUA în România, primele trageri cu acest sistem au avut loc în urmă cu o săptămână în poligonul de antrenament Capu Midia.

M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System) este cel mai nou sistem antidrone din armata SUA. Acest sistem include o serie de mijloace diferite, care ar trebui să asigure contramăsuri de succes împotriva UAV-urilor inamice, în special: radar AN/TPQ-50, senzori de imagine termică, mijloace de determinare a direcției, mijloace de război electronic, tun automat XM914 de 30 mm.

Până în prezent, M-LIDS au fost observate în afara SUA doar în Kuweit. În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
AI PRIMAR, A.I. AVATAR
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?

În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale. Paza bazei unde sunt dislocate cele mai multe trupe americane în țara noastră este asigurată de partea română.

Citește și