• Apărarea aeriană a României a primit un impuls neașteptat sub forma sistemului antidrone american M-LIDS.
  • În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.
  • În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.

Apărarea aeriană a României a primit un impuls neașteptat sub forma sistemului anti-drone american M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System), care a fost desfășurat odată cu Divizia 101 Aeropurtată a SUA, ale cărei unități sunt în prezent la Mihail Kogălniceanu. Potrivit Ambasadei SUA în România, primele trageri cu acest sistem au avut loc în urmă cu o săptămână în poligonul de antrenament Capu Midia.

M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System) este cel mai nou sistem antidrone din armata SUA. Acest sistem include o serie de mijloace diferite, care ar trebui să asigure contramăsuri de succes împotriva UAV-urilor inamice, în special: radar AN/TPQ-50, senzori de imagine termică, mijloace de determinare a direcției, mijloace de război electronic, tun automat XM914 de 30 mm.

Până în prezent, M-LIDS au fost observate în afara SUA doar în Kuweit. În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale. Paza bazei unde sunt dislocate cele mai multe trupe americane în țara noastră este asigurată de partea română.

Citește și