• 31% dintre bucureșteni l-ar vota pe Nicușor Dan, iar Gabriela Firea ar fi votată de 24%.
  • 58% dintre bucureșteni cred că decizia PSD-PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu a fost una bună.
  • Pe locul trei se clasează Cristian Popescu Piedone cu 20% din voturile alegătorilor.

Conform sondajului Avangarde, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, e pe locul 2 în topul preferințelor bucureștenilor. Pe primul loc e Nicușor Dan, iar Popescu Piedone completează podiumul. Mai mult decât atât, 58% dintre bucureștenii chestionați cred că decizia PSD-PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu a fost una bună, în timp ce doar 18% o consideră greșită.

Cum ne așteptăm să fie această luptă?

„Va fi o luptă în care se vor folosi sondajele ca principala formă de manipulare. Au apărut sondaje realizate de diferite companii de care noi nici nu am auzit. Este greu de crezut că la câteva zile după anunț, toți bucureștenii au știut că au renunțat la Cîrstoiu. Sondajele nu pot fi luate în serios”, a declarat Ion Cristoiu, scriitor și publicist, pentru Aleph News.

Care e piesa de rezistență a fiecarui candidat?

„Nicușor Dan are un avantaj pentru că este Primar în exercițiu iar singurul contracandidat adevărat pentru el ar fi Sebastian Burduja, dar el este la început de drum. Gabriela Firea a intrat târziu și are doi mari adversari: Burduja și Piedone. Buruduja este cel mai apropiat de Nicușor Dan ca profil. Oricând, electoratul de dreapta îl poate înlocui cu el. Piedone este candidatul surpriză. El exprimă o nevoie a electoratului de Primar energic”., a declarat acesta.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Citește și