• Sondaj Lenovo: Aproape jumătate din marile firme nu așteaptă câștiguri datorită A.I.
  • Sondaj Lenovo: 39% dintre companii văd deja beneficii financiare din Inteligența Artificială.
  • 96% dintre CEO-uri anticipează o creștere a investițiilor în A.I. în următoarele 12 luni.

Liderii IT globali sunt preocupați de adaptarea la Inteligența Artificială, conform unui sondaj realizat de Lenovo. Multe companii încă nu sunt pregătite să exploateze beneficiile Inteligenței Artificiale, dar o mare parte dintre ele se bucură deja de servicii automatizate.

Ce spune sondajul Lenovo despre pregătirea companiilor pentru A.I.?

Sondajul Lenovo arată că majoritatea liderilor IT consideră infrastructura de calcul și politicile corporative privind utilizarea etică a A.I. ca nefiind încă pregătite pentru acest pas. Din 750 de directori de informații chestionați la nivel global, 42% nu se așteaptă să poată demonstra un return on investment (ROI) din investițiile în A.I. pentru cel puțin doi ani. Pe de altă parte, 39% dintre respondenți observă deja un ROI pozitiv, iar 19% se așteaptă să vadă beneficii în următorul an. Aceasta ilustrează un peisaj mixt în ceea ce privește adoptarea A.I. în companii, cu un accent crescut pe investiții viitoare.

Ce obstacole întâmpină companiile în adoptarea A.I.?

CIO-urile au identificat o gamă diversă de provocări care întârzie adoptarea mai largă a Iteligenței Artificiale. Printre acestea se numără timpul necesar pentru implementare și probleme de securitate, ambele menționate de 37% dintre respondenți. Alte preocupări includ biasurile potențiale ale A.I. (30%), probleme legate de proprietatea intelectuală și calitatea slabă a datelor (ambele 26%), lipsa talentului (25%), nevoia de formare (23%) și politicile de etică (21%). Aceste bariere reflectă complexitatea integrării A.I. în operațiunile zilnice ale companiilor și nevoia de a dezvolta soluții mai robuste și etice.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Cum văd liderii IT viitorul investițiilor în Inteligența Artificială?

Potrivit sondajului Lenovo, 96% dintre CIO-uri anticipează o creștere a investițiilor în A.I. în următoarele 12 luni. Acest lucru subliniază un optimism considerabil în ciuda provocărilor existente, indicând că liderii IT văd un potențial semnificativ în tehnologia A.I. pentru a aduce schimbări pozitive în afaceri. Ken Wong, președintele Grupului de Soluții și Servicii de la Lenovo, a subliniat că adopția A.I. combinată cu presiunea de a demonstra valoarea acestor investiții este un impuls puternic pentru revenirea CIO-urilor la mandatul lor de bază, sugerând că viitorul Iteligenței Artificiale este strâns legat de capacitatea de a răspunde rapid și eficient la nevoile dinamic în schimbare ale pieței.

Citește și