• Ciolacu: „Este nevoie de reformă administrativ teritorială și de reformă bugetară”.
  • Ciolacu: „Avem nevoie însă de studii aprofundate pentru reorganizări”.
  • Premierul nu a înaintat niciun plan sau orizont de timp pentru reforme.

Este nevoie de o reorganizare teritorială și de o reformă bugetară, a spus Premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unor declarații de presă de la Timișoara. Este nevoie însă de studii aprofundate pentru acestea. El nu a înaintat un termen sau un proiect pentru reorganizarea teritoriului României, care funcționează practic după o lege din 1968.

Ce înseamnă reorganizarea teritorială a României?

Poate că Marcel Ciolacu și armatele de Consilieri din Ministere nu au nevoie de studii aprofundate despre cum ar putea fi organizată România din punct de vedere administrativ teritorial. Situatia este foarte simplă: avem așa zise unități administrativ teritoriale cu câteva sute de locuitori, care au Primari, Consilieri, tot felul de bugete care se duc nicăieri, pentru că nu mai sunt oameni. Oamenii au plecat la orașe sau în alte țări.

Viața la țară este frumoasă și tihnită. Dar banii se fac la oraș. Dezvoltarea omului se face la oraș. Viitorul este al orașelor. Proiectul de metropole dezvoltate în jurul centrelor de învățare și în jurul resurselor locale, poate fi preluat de către Guvern.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Dacă vrem ca România să treacă la nivelul următor, este nevoie de o reorganizare teritorială în jurul orașelor care să devină metropole, în jurul unor centre de învățare. România poate trece cu 10 pași înaintea altor țări și asta ar fi cea mai bună formulă economică.

Citește și