• Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă sub administrarea Primăriei București.
  • Grindeanu: Ne străduim, în perioada următoare, până în septembrie, să terminăm A0.
  • Ministrul Transporturilor o descrie drept unul dintre cele mai mari eșecuri ale guvernelor din ultimii 34 de ani.

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă sub administrarea Primăriei București. Ministrul Transporturilor o descrie drept unul dintre cele mai mari eșecuri ale guvernelor din ultimii 34 de ani. E o decizie care vine în urma constatării stării precare a infrastructurii, cu promisiuni nerealizate de modernizare și un viitor incert în privința soluțiilor. E nevoie de investiții de miliarde de lei.

În avantajul cui este această mutare?

„Această Centură a Capitalei este un eșec la nivel național. Centura trebuia făcută de guvern, nu de București pentră că este un coșmar birocratic. Nu există capacitate administrativă la PMB de a derula un astfel de proiect. O altă problemă este finanțarea. Vorbim despre miliarde de lei, pentru că trebuie făcute foarte multe investiții. Bucureștiul nu are atâția bani”, a declarat Ionuț Ciurea, Președinte Asociația Pro, pentru Aleph News.

Care e strategia altor capitale europene? Cine administrează aceste centuri?

„Depinde de oraș. Această centură a devenit un bulevard în oraș. Astfel, în mod normal, ar trebui să fie preluată de oraș, dar București nu dispune de banii necesari sau de capacitatea administrativă necesară”, a declarat acesta.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
ECONOMIA VA ACCELERA ÎN TRIMESTRELE URMĂTOARE
XI POARTĂ DISCUȚII CU PUTIN
OLANDA VA AVEA UN GUVERN
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
GOOGLE REVOLUȚIONEAZĂ CĂUTAREA

Citește și