• SciKids cel mai mare festival al științei dedicat copiiilor se mută anul acesta în online.
  • Va avea loc pe 28 și 29 noiembrie și va fi transmis live pe Facebook și Youtube.
  • La festival sunt invitați profesori și fizicieni renumiți, precum Cristian Presură.

Cel mai mare festival al științei dedicat copiiilor se mută anul acesta în online, SciKids, va avea loc pe 28 și 29 noiembrie.

Andreea Stoica, fondatoarea Asociației Fascination și SciKid explică principalele activități în cadrul evenimentului.

Ce pot descoperi copiii dacă participă la acest festival

„Îi invităm pe toți copiii să intre pe 28-29, pe canalul de YouTube „Profesorii Trăsniți”, începând cu ora 12.00, unde împreună vom sărbătorii cea de-a opta ediție a SciKids, festivalul științei.

Până acum am făcut totul off-line cu activități științifico-trăsnite, interactive, în care copii experimentau, dansau, se jucau pe teme științifice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Având în vedere toată povestea din acest an, a trebuit să găsim o soluție și să ne mutăm online. Tema din acest an este infinitul. Și copiii vor avea infinite ocazii să descopere experimente științifice.

Profesorii trăsniți din peste 20 de țări au pregătit experimente științifice pentru România.”, a explicat Andreea Stoica.

Cum se va desfășura evenimentul în online

Totul va fi difuzat în regim live. Noi profesorii trăsniți vom intra, din când în când, live, în legătură directă cu ei, cei care ne vor urmări pe YouTube.

Vom edita și monta materiale și vor avea undeva la peste două, trei ore de conținut, în care vor vedea competiții științifice cu YouTuberii preferați.

Vom avea oameni de știință care le vor povesti despre infinit, cum se vede infinitul în filozofie cu Doru Căstăian, interviu cu Cristian Presură despre infinit, cu Aurora Simionescu despre găuri negre și infinitul de după orizontul găurilor negre.”, a mai adăugat Andreea Stoica.