Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține, referitor la copilul care s-a aruncat pe geam de la o școală din Capitală, că erau semnale de alarmă încă din 2018. „Consilierul școlar s-ar părea că n-a avut rezultate prea bune”, a spus ministrul.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că luni Corpul de control a ajuns la Școala George Bacovia din Capitală.

„Acolo există consilier și s-ar părea că n-a avut rezultate prea bune din moment ce acest elev încă din anul 2018 dădea semne, sunt informații preliminare din partea colegilor care au mers astăzi în școală, au identificat semnale de alarmă încă din anul 2018”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„A fost foarte trist să constatăm că mai mulți colegi nici măcar nu au înțeles ce este greșit în a se arunca un copil pe fereastră de la etajul întâi. Nu au înțeles. (…) Inspectorul general, e inadmisibil să spui că e un joc obișnuit atunci când se aruncă un copil pe fereastră, dar nu e doar inspectorul general. Acel lucru nu a apărut săptămâna trecută, acel lucru se petrecea de mult timp”, a spus ministrul.

În România este nevoie de încă 7-8.000 de consilieri școlari

Întrebat dacă profesorii, consilierul și directorul știau ce se întâmplă ce acel elev, ministrul a răspuns: „Asta încerc să vă spun, dar aștept rezultatul”.

El a anunțat că rezultatele verificărilor vor fi cunoscute în câteva zile și a anunțat măsuri ferme: „Dacă s-a putut întâmpla lucrul ăsta cu inspectorul general de București nu văd care ar fi rezerva pentru a lua măsurile cele mai drastrice și cu alți colegi, pentru a înțelege că nu e de glumă cu acest fenomen de bullying.

Ministrul Educației a spus că și pentru rezolvarea acestor probleme, în România este nevoie de încă 7-8.000 de consilieri școlari.

„Este foarte clar că avem nevoie acum mai mult decât oricând de consilieri, pentru că pierderile suferite de elevi pe perioada de criză au fost nu numai în plan educațional, au fost în plan social, în plan social, în plan psihic chiar. (…) Avem 2.500 de consilieri pentru 3 milioane de elevi, deci media este un consilier la 1.200 de elevi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Un copil de clasa a VI-a de la Școala gimnazială „George Bacovia” din sectorul 4 s-a aruncat pe geam, în timp ce profesorul de serviciu era pe hol. Copilul a fost dus de urgență, cu o ambulanță, la Spitalul Marie Curie pentru investigații.