• În luna octombrie încep înscrierile pentru a treia ediție Solve for Tomorrow.
  • Elevii cu vârste între 16 și 18 ani formează echipe și vin cu proiecte inovatoare.
  • Spacemind Kingdom a creat o aplicație educațională destinată adolescentelor.

Competiția Solve for Tomorrow care încurajează elevii de liceu să inoveze se pregătește de cea de-a treia ediție. 25 de echipe vor fi alese pentru un program de 4 luni de mentorat, pentru ca la începutul lui 2024 să aibă loc competiția finală.

La precedenta ediție, locul 2 a fost obținut de către trei eleve de la Liceul Jacques M. Elias din Sascut. Echipa Spacemind Kingdom a creat o aplicație educațională destinată adolescentelor.

„De multe ori discutam despre orientarea în carieră și ceea ce ne dorim să facem pe viitor și acest domeniu, mai exact domeniul STEM, este destinat mai mult bărbaților decât femeilor. Cercetând foarte mult despre acest proiect am descoperit că nu suntem la fel de încurajate ca și bărbații și am dori să facem o o aplicație educativă. Astfel, de aici a pornit toată ideea pentru aplicație”, a spus Bianca, una dintre participantele la această competiție.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

De pe 26 octombrie vor începe înscrierile proiectelor inovatoare. Categoriile sunt: mediul înconjurător, educație, incluziune socială sau dezvoltare durabilă. Apoi va începe etapa a doua, de 4 luni de mentorat, pentru cele 25 de echipe alese.

Citește și: