• Astronautul american Frank Rubio și cei doi colegi ruși cosmonauți, au aterizat cu parașuta în Kazahstan, la bordul capsulei rusești Soyuz MS-23.
  • Rubio este primul astronaut american care stabilește un record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu.
  • Nava lor a fost decuplată de la Stația Spațială Internaționă miercuri, la 6 luni distanță de data inițială a întoarcerii.

Astronautul american Frank Rubio și cei doi colegi ruși cosmonauți, au aterizat cu parașuta în Kazahstan, la bordul capsulei rusești Soyuz MS-23. Sosirea celor 3 marchează o călătorie de 371 de zile petrecute în spațiu, în urma descoperirii unei scurgeri de lichid de răcire provenind de la cursa sa inițială. Echipajul era programat să stea doar 6 luni în microgravitație.

Rubio este primul astronaut american care stabilește un record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu. Misiunea lui Rubio nu a stabilit doar un nou record pentru americani, ci i-a adus și mai multe premiere notabile pentru el.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

După ce a făcut prima călătorie de când a fost selectat ca astronaut al NASA, el a devenit și primul astronaut de origine salvadoriană care a călătorit pe orbita joasă a Pământului.

Nava lor a fost decuplată de la Stația Spațială Internaționă miercuri, la 6 luni distanță de data inițială a întoarcerii. Aceasta a zburat în jurul orbitei planetei, ca mai apoi să intre în atmosfera Pământului.  

Citește și: