• Laurențiu Dorobanțu este expert în abilități de comunicare și autor de carte.
  • El este creatorul celei mai eficiente metodologii de comunicare, „STAR”.
  • Laurențiu Dorobanțu îți explică la evenimentul ParentX cum să vorbești eficient cu copilul tău.

Unii părinți poate că întâmpină dificultăți în relația cu propriul copil, atunci când vine vorba de comunicare. Alții cred că o relație armonioasă ,,părinte-copil” se bazează pe comunicarea cu alinturi și diminutive. Laurențiu Dorobanțu, expert în abilități de comunicare, antreprenor, mentor și creatorul celei mai eficiente metodologii de comunicare, „STAR”, îți explică cum poți vorbi într-un mod eficient cu propriul copil.

Există riscuri sau beneficii asociate vorbirii cu copiii prin diminutive în mod excesiv?

„Este necesar să ne comportăm cu copiii așa cum vrem noi să îi creștem. Dacă vrem să avem niște aduți responsabili, trebuie să ne comportăm ca niște adulți. Dacă vorbim mereu cu diminutive, așa va rămâne. O dată cu evoluția lor, trebuie să evolueze și limbajul nostru în raport cu ei. Copiii vor să fie oameni mari și atunci trebuie să ne comportăm cu ei ca niște oameni mari”, a declarat Laurențiu Dorobanțu, expert în abilități de comunicare, pentru Aleph News.

Cum putem încuraja comunicarea bidirecțională cu copiii?

„Este un subiect foarte sensibil. Nu există rețetă perfectă pentru că noi, ca oameni, suntem o adunătură de emoții.Trebuie să avem răbdare pentru că noi oricum ne vom face neînțeleși iar copiii se vor simți neînțeleși. Este nevoie de înțelegere și răbdare. Nu se poate ca noi să înțelegem copiii și ei pe noi, pentru că asta se impune acum în societate”, a adăugat acesta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Citește și