- Nivelul de educație financiară din România este cel mai mic din Europa.
- Răzvan Botea: „Suntem la un nivel de 950 de euro salariu net”.
- Răzvan Botea: „Este foarte important modul în care se economisesc banii.”
Tu cum vorbești cu copilul tău despre bani? Sau despre responsabilitate financiară? În condițiile în care țara noastră este pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește nivelul de educație financiară, cu doar 8%, nu doar copilul are nevoie să acumuleze cunoștințe.
Ce înseamnă să fii responsabil din punct de vedere financiar?
„Discuția despre educație financiară în România devine din ce în ce mai pregnantă. Acum zece ani nu prea se putea vorbi de o economisire sau de educație financiară. Suntem la un nivel de 950 de euro salariu net, în România. În București se apropie de 1200 de euro.
Ar fi nevoie de educație financiară și în școli. Părinții ar trebui să aibă cunoștințe de educație financiară pe care să le insufle mai departe copiilor. Este foarte important modul în care se economisesc banii”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.
Care ar fi principalele noțiuni știute de un tânăr care l-ar ajuta să fie responsabil financiar?
„De regulă nu putem vorbi despre investiții în cazul adolescenților. Dar pentru economisire, putem vorbi despre titlurile de stat, economisirea prin bursa de valori, despre care nu foarte mulți adolescenți știu”, a mai adăugat acesta.
Citește și