• Prof. Univ. Dr. Daniel David este invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Prof. Univ. Dr. Daniel David: „Facem tot felul de improvizații și vom fi mereu la coada Uniunii Europene”.
  • Prof. Univ. Dr. Daniel David: „Trebuie să spui că ce ai învățat se poate utiliza în viața de zi cu zi”.

Prof. Univ. Dr. Daniel David a spune că tinerii sunt tratați și educați prost. Daniel David mai spune că în învățământul din România se ignoră foarte mult competența de cunoștințe procedurale.

Prof. Univ. Dr. Daniel David: „Dacă preuniversitar-ul nu este gândit bine, condamnăm și viitorul pentru că tinerii și copiii sunt tratați și educați prost, în așa fel încât ne-am condamnat viitorul. Dacă politicienii înțeleg asta. Am înțeles că vin o mulțime de bani între 2021 și 2027”.

Prof. Univ. Dr. Daniel David: „Politicienii nu sunt motivați pentru că nu apar efecte pe termen scurt. noi aruncăm cu bani în găuri negre. Facem tot felul de improvizații și vom fi mereu la coada Uniunii Europene”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Prof. Univ. Dr. Daniel David: „Școala noastră învață copiii în materie de cunoștințe declarative. Dar ignorăm mult competența de cunoștințe procedurale. Trebuie schimbat curriculumul. Profesorii trebuie să fie antrenați în această logică.

Trebuie să spui că ce ai învățat poate fi utilizat în viața de zi cu zi. Pentru ministrul Educației aș pune ca indicator reducerea ratei de analfabetism funcțional, iar pentru profesori aș lega performanța de de performanțele care apar în testele Pisa”.