• Evaluarea Națională va fi susținută în aceeași formulă ca simularea. Corectată de doi profesori printr-o platformă digitală.
  • Deca a declarat că va lua în considerare reducerea numărului de note diferite acordate pentru aceeași grilă.
  • Doru Grădinaru: Unele lucrări au avut diferențe foarte mari de punctaje la un profesor corector la altul.”

Evaluarea Națională va fi susținută în aceeași formulă ca simularea. Corectată de doi profesori printr-o platformă digitală. Deși simularea a scos la lumină mai multe greșeli de acordare a notelor, Deca a decis să nu intervină asupra acestei probleme. În schimb, a declarat că va lua în considerare reducerea numărului de note diferite acordate pentru aceeași grilă. Utilizarea platformei digitale ar putea rezolva ușor problema diferențelor de notare, însă Ministrul Educației susține că orice modificare a metodologiei trebuie anunțată cu cel puțin un an înainte.

Doru Grădinaru, profesor, spune că introducere acestei platforme și a corectării digitale nu modifică nici structura subiectului, nici modalitatea de corectare, dar face procesul mai rapid.

Doru Grădinaru: „Problemelor care au fost scoase la iveală cu această ocazie este problema diferențelor foarte mari de punctaj. Unele lucrări au avut diferențe foarte mari de punctaje la un profesor corector la altul.”

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

„Am văzut o lucrare corectată de 4 profesori, un profesor a dat nota 5, un profesor nota 6, un profesor nota 7, un profesor nota 8. Asta ne arată faptul că cel mai probabil vina nu este a platformei și aici intervine o problemă vizavi de capacitatea profesorilor de a corecta lucrarea”, spune Doru Grădinaru.

Citește și