O directoare din Giurgiu susține că nu i s-a prelungit contractul pe motive politice. Ce spune Ministerul Educației

Încă o dată se dovedește că promisiunile rămân doar pe hârtie. Este și cazul depolitizării învățământului. Dacă în programul de guvernare scria că „Autonomia şi depolitizarea şcolii sunt două elemente care vor guverna procesul de recrutare şi selecţie a managerului şcolar”, în realitate, lucrurile sunt complet diferite.

La începutul lunii, 1.000 de directori de școli trebuiau să fie schimbați din funcție, pentru că le-au expirat mandatele. Te-ai fi așteptat ca autoritățile să organizeze concursuri. Însă au găsit o altă soluție – detașarea pe post. Soluţia aleasă a fost aspru criticată. În mai multe localităţi, părinții au ieşit în stradă. Fără rezultat, însă.

În această situație este și Raluca Geantă. Ea a condus timp de opt ani Şcoala Gimnazială Malu-Spart, din județul Giurgiu. Și susține că este singura directoare din tot nordul județului căruia nu i s-a prelungit contractul, pe motiv că este cumnata social-democratului Nicolae Bădălău.

Acuzaţiile de politizare a învăţământului vin şi de la parlamentari. Într-o postare pe Facebook, deputatul PSD Florin Piper Savu spune: „Valoarea unui manager este dată de către abilităţile sale, demonstrate prin concurs şi nu prin culoarea politică.”

Ministrul Educației respinge toate aceste acuzații și promite că vor fi organizate concursuri pentru toate aceste posturi.

Exit mobile version