• Doar 19.000 de teste, din peste un milion, au fost folosite pentru elevi și personal didactic
  • Sorin Cîmpeanu solicită teste non-invazive, care să nu necesite personal medical
  • Sorin Cîmpeanu: „În mod clar, înseamnă că testele nu sunt acceptate în școli”

Doar 19.000 de teste, din peste un milion, au fost folosite pentru elevi și personal didactic, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El cere teste non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților.

„Cifrele exacte sunt următoarele – 1.150.000 de teste au fost distribuite către DSP-uri pentru a fi testați elevii și personalul din învățământ în urmă cu o lună și jumătate. Din acestea, conform declarațiile Ministerului Sănătății, au fost utilizate 19.000, un procent infim”, spune Sorin Cîmpeanu.

El afirmă că utilizarea într-o măsură atât de scăzută a testelor antigen rapide distribuite pentru a fi testați elevii și cadrele didactice are două explicații: lipsa personalului medical care să le administreze și aprecierea testelor de părinți ca fiind invazive, mai ales pentru copii de vârstă mică.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„În mod clar, înseamnă că testele nu sunt acceptate în școli. Înseamnă că trebuie schimbat ceva. Acea schimbare poate fi achiziția de teste non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților”, conchide Cîmpeanu.