• Un tânăr de 15 s-a sinucis săptămână trecută.
  • Elevul a alertat că este victima hartuirii școlare.
  • Este a doua victimă în câteva luni.

Doua tragedii au avut loc în Franța din cauza hartuirii la școală doar în ultimele luni. Doi copii s-au sinucis, aducând în prim plan dezbaterea privind bullying-ul în instituțiile de învățământ, luată foarte în serios de către Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron și Guvernul iau foarte în serios această problemă, care nu este nouă. Însă anul acesta două cazuri au emoționat întreaga societate franceză și l-a costat chiar mandatul pe Ministru al Învățământului.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Brigitte Macron este profesoară și continuă să se ocupe mai mult sau mai puțin vizibil de situația din învățământ. Ea va primi săptămâna aceasta la Élysée familia tânărului care s-a sinucis săptămâna trecută și tot ea a reușit să calmeze cumva durerea familiei tinerei care s-a sinucis în această primăvară.

În Franța există de mai mulți ani o legislație împotriva hărțuirii școlare. În primăvara acestui an legislație a fost întărită, iar la începutul acestui an școlar se aplică noi măsuri. Hărțuirea școlară este considerată un delict este foarte bine definită în lege. Iar dacă nu se poate rezolva cu familia sau cu profesorii, elevul care face aceste lucruri poate fi transferat fără acordul părinților.

Citește și: