• Se pare că este vorba despre un britanic care a lucrat anterior în domeniul politicii internaționale.
  • A existat o îngrijorare tot mai mare cu privire la spionajul chinezesc și, de asemenea, la interferența în Parlament.
  • Anul trecut a fost emisă o alertă neobișnuită de interferență parlamentară cu privire la activitățile lui Christine Lee.

Poliţia britanică spune că a arestat un bărbat în vârstă de aproximativ douăzeci de ani pentru că a spionat pentru China. Se pare că este vorba despre un britanic care a lucrat anterior în domeniul politicii internaționale, în special în relațiile cu Beijingul. Premierul britanic Rishi Sunak denunță „interferența” din partea Beijingului.

Bărbatul arestat în temeiul legilor antispionaj pe fondul unor acuzații de spionaj în favoarea Chinei a declarat că este complet nevinovat. Într-o declarație dată prin intermediul avocaților, bărbatul a spus că s-a simțit „forțat să răspundă” la acuzațiile din presă.

Un purtător de cuvânt a declarat că premierul s-a întâlnit cu premierul chinez Li Qiang în timpul summitului G20 din India și „a transmis preocupările sale semnificative cu privire la interferența chineză în democrația parlamentară din Marea Britanie”, informează BBC.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

„Ei bine, în mod evident, nu pot să comentez detaliile unei investigații în curs de desfășurare, dar în ceea ce privește întâlnirea mea cu premierul Li, ceea ce am spus în mod foarte specific este că am ridicat o serie de preocupări diferite cu privire la domeniile în care avem un dezacord și, în special, preocupările mele foarte puternice cu privire la orice interferență în democrația noastră parlamentară, care este, evident, inacceptabilă”, a spus premierul Rishi Sunak.

A existat o îngrijorare tot mai mare cu privire la spionajul chinezesc și, de asemenea, la interferența în Parlament, cu întrebări legate de faptul că ar fi trebuit să se ia mai multe măsuri pentru a reduce riscurile. Anul trecut a fost emisă o alertă neobișnuită de interferență parlamentară cu privire la activitățile lui Christine Lee.

MI5 a susținut că aceasta ar fi desfășurat activități de interferență politică, inclusiv donarea de fonduri pentru a sprijini activitatea parlamentarilor. Se spunea că toate acestea ar fi fost făcute în numele Chinei.

Citește și: