Educația cinematografică ar putea fi introdusă în școli. Ce beneficii are materia pentru elevi

Dacă ai copilul pasionat de filme sau teatru, să știi că ar putea să învețe despre asta și la școală. Organizatorii festivalului TIFF vor ca elevii să studieze educație cinematografică la școală, în următorii 3 ani.

Radu Szekely, secretar de stat, susține introducerea acestei materii în școli, dar ar vrea să fie corelată cu obiectele deja existente.

„Aș vedea mai degrabă o modalitate de a integra educația cinematografică în programele școlare ale altor discipline, pentru a realiza o abordare transversală. Când la literatura română se discută un roman, se poate viziona și filmul și interpreta la ora de educație artistică, de exemplu“, spune Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Corina Pop este psiholog și îți spune că artele îi dezvoltă pe copii.

Corina Pop, psiholog, spune care sunt beneficiile: „Ajută foarte mult fiecare tânăr în parte să selecteze informația, să facă o ierarhizare în mintea lor. Pot învăța ce este bullying-ul, pot învăța despre dezvoltarea personală, pot învăța despre atitudine pro-activă față de ceilalți semeni care sunt diferiți“.

Simona Crisbășeanu, expert în educație, nu vede o urgență introducerea educației cinematografice în programa școlară.

„Să facă un program online care să poată să fie accesat de către orice elev. De la gimnaziu, de la liceu, care dorește să afle mai multe despre acest domeniu, ar putea să aibă astfel de resurse la îndemână ce țin nu doar de cinematografie, ci și de partea asta de teatru“, explică Simona Crisbășeanu, expert în educație.

Reprezentanții Ministerului Educației spun că programul de educație cinematografică ar putea fi introdus în școli din toamna anului 2022.

Exit mobile version