• Mii, zeci de mii de copii ajung la informații despre sex, prin intermediul internetului. Ba chiar mai rău, despre viol. Vedem cazul vloggerului ajuns la Parchet
  • Politicul, biserica, dar și unii părinți nici nu vor să audă de educația sexuală – e împotriva valorilor poporului
  • Liliana Romaniuc, doctor în științele educației, spune că trăim în țara în care tinerii sunt total nepregătiți atunci când își încep viața sexuală

Nu educației sexuale la școală, dar liber la instigare la viol pe internet. Copiii de acum ai României vor fi adulții dezorientați de mâine, spun specialiștii.

„Suntem ţara în care tinerii îşi încep viaţa sexuală foarte devreme şi şi-o încep fără a fi pregătiţi”, spune Liliana Romaniuc, Consilier de Stat pentru Educație.

„Sunt nişte lucruri pe care noi încă nu le-am definit foarte bine. Unul dintre acestea e legat de valorile care susţin societatea românească, valorile care susţin cultura noastră. Eu cred că după ce o să ne definim şi o să ne clarificăm aceste aspecte vom fi poate mai deschişi, dar poate mai informaţi şi un pic mai profunzi în abordarea acestei probleme legată de educaţia sexuală, pe care eu nu o văd scoasă din contextul educaţiei pentru sănătate sau a educaţiei pentru viaţă”, mai spune Liliana Romaniuc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În mod direct sunt pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoala românească. Trebuie să fim de acord, trăim într-o societate extrem de provocatoare. Până la urmă ăsta este rolul şcolii, nu? Modelarea personalităţii copiilor în aşa fel încât ei să fie apţi să se integreze social. Viaţa intimă face parte din viaţa însăşi, fără dar şi poate trebuie introdusă”, declară Eugen Puiu, profesor de educație sexuală.