• Sexul stimulează generarea neuronilor și contribuie la sănătatea mintală și cognitivă.
  • Nivelurile scăzute ale funcției erectile la bărbați sunt asociate cu declinul memoriei.
  • Mindfulness-ul în timpul sexului îmbunătățește relația și satisfacția sexuală.

Persoanele care au o viață sexuală activă au o memorie pe termen lung mai bună, arată un nou studiu. Sexul nu aduce doar satisfacții imediate, ci și îți menține sănătatea mintală și funcțiile congnitive.

Sexul nu este doar o activitate plăcută, ci și un exercițiu benefic pentru sănătatea mintală. Asta arată un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine, care demonstrează că sexul stimulează generarea neuronilor în zonele creierului asociate cu memoria și cunoașterea. Deci, dacă nu faci sex, scad performanțele cognitive. Un alt aspect important este legătura dintre sănătatea sexuală și funcția erectilă la bărbații de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Un alt studiu indică faptul că nivelurile scăzute ale funcției erectile și satisfacției sexuale sunt asociate cu declinul memoriei.

În ceea ce privește memoria pe termen lung, s-a constatat că adulții care au avut o viață sexuală mai activă și o apropiere emoțională crescută în timpul sexului au obținut rezultate mai bune la testele de memorie. Pentru a maximiza beneficiile cognitive, practicarea mindfulness-ului în timpul sexului poate contribui la îmbunătățirea relației și satisfacției sexuale. Astfel, atenția și prezența în timpul actului sexual joacă un rol important în bunăstarea mentală. În concluzie, menținerea unei vieți sexuale active și satisfăcătoare e un factor important în menținerea sănătății mintale și a funcțiilor cognitive, îți asigură o bătrânețe sănătoasă.

Recomandări

XI POARTĂ DISCUȚII CU PUTIN
OLANDA VA AVEA UN GUVERN
ZELENSKI ÎȘI ANULEAZĂ DEPLASĂRILE EXTERNE
CE: DEFICITUL RO CREȘTE CU 6,9% DIN PIB
COLLINS TRECE MAI DEPARTE LA ROMA
3/10 MEDICI SUFERĂ DE BURNOUT

Citește și