• 4 septembrie marchează Ziua Mondială a Sănătății Sexuale, iar educația sexuală se va face în școli doar cu acordul scris al părinților.
  • România este țara din UE cu cele mai multe mame minore, 700 sub 15 ani, în 2022.
  • Sănătatea sexuală încă este un subiect tabu în multe țări de pe mapamond.
  • OMS: Tema Zilei Mondiale a Sănătății Sexuale din acest an este „Consimțământul!”.

„Educația sexuală” în școli se va face din clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților, doar că nu va purta acest nume deoarce legea evită sintagma, care este înlocuită cu educație pentru viață sau sanitară, conform OMS.

Organizațiile nonguvernamentale care se ocupă de drepturile copilului susțin că legea aduce mai mult haos, iar suprareglementarea sa va scădea numărul elevilor care vor beneficia de informații.

Este important să se întâmple această schimbare

Bogdan Morar, sexolog, spune că: „Este nevoie să se întâmple această schimbare deoarece rareori se întâmplă ca prietenii sau familia să fie suficient de educată pe acest subiect, iar copii nu ar primit informații valoroase.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Educația sexuală îi învață pe tineri să fie mai conștienți de pericolele care pot apărea precum infecțiile dobândite prin contact sexual, al sarcinilor nedorite și cum să se ferească de prădătorii sexuali”, a adăugat Bogdan Morar.

Citește și: