• Elevii de clasa a 12-a au susținut simularea la proba a treia la alegere a profilului
  • Cei care stau într-o localitate din Ilfov aflată în carantină și învață în capitală au venit la examen cu declarația pe propria răspundere
  • Examenul maturității va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie

Ne jucăm de-a alba-neagra cu școala. Ba o închidem, ba o deschidem, prelungim vacanțele și amânăm examenele. Iar astăzi elevii de clasa a 12-a au susținut simularea la proba a treia la alegere a profilului.

Cei care stau într-o localitate din Ilfov aflată în carantină și învață în capitală au venit înarmați cu foaie, pix, dar și cu declarația pe propria răspundere.

Mă simt destul de pregătit, o să mă pregătesc mai mult când o să se apropie BAC-ul, dar cred că pot să iau peste 9. Eu dau simulare la fizică. Mi se pare îngrijorător că s-a trecut de incidența de 6 la mie, dar, după mine, cred că educația este importantă“, mărturisește Dragoș, elev.

Rareș este în clasa a 12-a, la un liceu din capitală, și știe că simularea este foarte importantă. În special, pentru a-și da seama de nivelul cunoștințelor dobândinte în cei 4 ani. Așa că, pe lângă școala online, a simțit nevoia să facă și meditații.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Eu fac meditații din clasa a 10-a și dacă nu le făceam, după anul acesta clar aș fi făcut pentru că în online nu s-a predat foarte bine materia. Mă aștept să fie mai greu decât la BAC, dar mă aștept să știu să fac tot“, spune Rareș, elev.

Examenul maturității va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie. Îți mai spun și că Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare.

Mie personal mi se pare o alegere bună, nu aș vrea să ne trimită din nou acasă. Sper să iau peste 9, nu știu chiar perfect, e cam mult și nici nu știu să redactez foarte bine, poate de la lipsa de meditații, dar până la BAC am timp să mă îmbunătățesc“, spune Alexandra, elevă.

Calendarul examenului de bacalaureat

  • 28 iunie 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor