• Singurul cosmonaut român Dorin Prunariu și astronomul britanic Alan Fitzsimmons se vor întâlni cu elevii bucureșteni cu scopul de a educa tinerii de astăzi despre asteroizi.
  • Alan Fitzsimmons le va explica copiilor cum sunt descoperiți și urmăriți asteroizii.
  • Dorin Prunariu va vorbi despre importanța explorării unicului satelit natural al Pământului.

Fundația „Asteroid” din Luxembourg, în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și Școala Primară „Pick Me Academy”, au organizat un eveniment prin care singurul cosmonaut român, Dorin Prunariu, și astronomul britanic Alan Fitzsimmons, se vor întâlni cu elevii bucureșteni pentru a discuta mai multe despre asteroizi. Evenimentul are loc pe data de 27 mai, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

În cadrul acestui eveniment, Dorin Prunariu va vorbi despre importanța explorarii unicului satelit natural al Pamantului, iar Alan Fitzsimmons le va explica copiilor cum sunt descoperiți și urmăriți asteroizii și va informa elevi cu privire la misiunile actuale și viitoare de apărare planetară și va povesti despre munca uimitoare făcută în România cu privire la altimetrul laser si la ghidarea misiuni Hera.

În același timp, elevii implicați în eveniment vor putea să facă poze cu expertii, să le pună întrebări despre spațiu, astronomie și, bineînțeles, asteroizi. Pentru sesiunea de întrebări și răspunsuri, lui Dorin Prunariu și lui Alan Fitzsimmons li se vor alătura Alexandru Mironov în calitate de moderator și vânătorul de eclipse Cătălin Beldea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Evenimentul este gratuit si deschis către toti elevi vorbitori de engleza care sunt interesati de spațiu. Pentru confirmarea participarii va rugam sa transmiteti un email cu numărul de locuri solicitate la adresa tudor@pickmeacademy.ro Acest program este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Dr. Dorin Prunariu este expert în cadrul Agenției Spațiale Române și este primul și singurul cosmonaut român. El este președinte și membru fondator al Asociației Exploratorilor Spațiului (ASE) și ASE Europe și vicepreședinte al Institutului European pentru Managementul Riscului, Securității și Comunicațiilor (EURISC). De asemenea, acesta este membru al Academiei Internaționale de Astronautică, iar în 2012, a fost numit în Grupul de experți guvernamentali privind transparența spațiului cosmic și măsurile de consolidare a încrederii, instituit prin Rezoluția 65/68 a Adunării Generale a ONU. Este coautor al mai multor cărți despre tehnologia spațială și zboruri spațiale și a numeroase lucrări științifice. Anterior, a ocupat funcția de președinte al Agenției Spațiale Române și al Comitetului ONU pentru Utilizarea Pașnică a Spațiului Exterior (COPUOS).

Alan Fitzsimmons este astronom și profesor la Centrul de Cercetare în Astrofizică din Belfast al Universității Queen. El este interesat în special de fotometria asteroizilor, distribuția și evoluția dimensiunii cometelor și spectroscopie. Principale subiecte cercetate profesor Fitzsimmons sunt în efectuarea de observații ale corpurilor minore din sistemul nostru solar, comete și asteroizi. Aceste studii se bazează în general pe observațiile efectuate pe telescoape din Insulele Canare (ING) și Chile (ESO). Alan este, de asemenea, membru al consorțiului WASP, care a construit și operează instalația SuperWASP din La Palma și Consorțiul științific Pan-STARRS din Marea Britanie.

  • Despre Fundația Asteroid

Misiunea Fundației Asteroid este de a promova, la nivel mondial, intelegerea oportunităților și provocărilor din jurul asteroizilor și al economiei spațiale emergente. Fundația întreprinde un program de activități pe tot parcursul anului pentru a sprijini oamenii de știință, inginerii și studenții din întreaga lume și oferă instrumente educaționale gratuite, buletine informative, articole și resurse originale.

  • Despre Colegiul National „Mihai Viteazul” Bucuresti

Înființat în 1867, Colegiul Național „Mihai Viteazul” București este unul dintre cele mai prestigioase colegii din România. singurul cosmonaut român Dorin Prunariu și pe astronomul britanic Alan Fitzsimmons să se întâlnească cu copiii bucureșteni cu scopul de a educa tinerii de astăzi despre asteroiziMisiunea Colegiului Național „Mihai Viteazul” este de a dezvolta fiecare elev la întregul său potențial punând accent pe dezvoltarea valorilor promovate de filosofia educațională a școlii și a competențelor cheie care îi permit incluziunea socială și învățarea pe tot parcursul vieții.

  • Despre Pick Me Academy

Pick Me Academy este o școală primară din București fondată în 2014. Pick Me Academy oferă o oportunitate educațională internațională care pregătește elevii pentru viață si muncă într-o lume interconectată la nivel global.