• A trecut o săptămână de când elevii au revenit în bănci
  • Unii profesori încă predau online din motive de sănătate
  • Numărul cazurilor de infectare, după revenirea în bănci, i-a speriat pe unii elevi, care preferă să stea acasă

A trecut o săptămână de când elevii au revenit în bănci, iar probleme nu au întârziat să apară. Copiii au stat aproape un an departe de colegi, dar și de profesori. Iar cel mai greu le-a fost celor care trebuie să susțină în vară examenul maturității.

În această situație este Andreea, elevă la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iași. Deși ea și colegii ei au revenit la clasă, unii profesori încă predau online din motive de sănătate. Asta o nemulțumește, deoarece crede că pierde în continuare materie.

„Sincer, preferam varianta în online, dar ne adaptăm. Este foarte greu, mai ales pentru clasa a XII-a. Noi suntem singura clasă din şcoală ai căror profesori la care dăm Bacalaureatul stau doar online şi nu este eficient ca noi să venim la şcoală, iar ei să fie online”, a spus Andreea.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În an terminal este și Cezar. Este elev în clasa a VIII-a tot la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iași. Revenirea la școală este pentru el un adevărat motiv de bucurie.

„Eu consider că e bine că am revenit la școală. Sunt prezenți 25 din 26, numai un coleg care are acum o problemă de sănătate lipsește, dar a zis că și el se întoarce, deci o sa fim toată clasa într-o lună”, a spus Cezar.

Numărul cazurilor de infectare, după revenirea în bănci, i-a speriat pe câțiva copii. De exemplu, dintr-o clasă de 30 de elevi de la Liceul „Emil Racoviţă” din Iaşi, cinci au preferat să lipsească din motive de siguranță, spun ei.

Numărul de cazuri de COVID-19 confirmate în școli, la nivel național

  • Dolj: 33 elevi pozitivi, 12 profesori confirmați cu COVID -19
  • Timiș: 13 elevi pozitivi, 11 profesori confirmați cu COVID -19
  • Cluj: 20 de elevi şi preşcolari pozitivi, 30 de angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19
  • Constanța: 14 elevi infectaţi, 6 angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19
  • Iași : 10 elevi/preşcolari infectaţi, 8 angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19