Elevii din Timiș au aflat de amânarea simulării examenului de Bacalaureat cu 15 ore înainte. „Se joacă așa cu noi”

  • Inspectoratul Şcolar Timiş a decis amânarea simulării examenului de Bacalaureat
  • În Timişoara şi alte 2 localităţi, simulările vor fi în perioada 12-16 aprilie
  • Copiii au aflat de amânare, cu 15 ore înainte de începerea examenului

Simularea examenului de Bacalaureat a început pentru unii cu o amânare. Elevii din Timișoara mai au de așteptat trei săptămâni, a hotărât Inspectoratul Școlar Județean, pentru că numărul cazurilor de Covid e în creștere.

Horaţiu Ronkov este elev în clasa a XII-a, la Liceul Economic. După un an de şcoală online, aştepta simularea. Spune că această amânare îl afectează.

„Cu cât afli mai repede un nivel real, la care te situezi în momentul respectiv, cu atât ai mai mult timp să te pregăteşti sau să îţi dai seama ce ar trebui să mai înveţi, ce să mai îmbunătăţeşti, unde să mai lucrezi şi unde să nu mai calci acceleraţia la fel de tare”, a spus Horațiu.

Profesorii sunt de aceeași părere, mai ales că în ultimul an, elevii nu prea au învăţat, iar testarea de acasă nu a dat roade.

„Am aşa un sentiment că nu ca anul trecut. Că a scăzut. Şi mă refer la faptul că sunt foarte demotivaţi. Stau acasă, stau închişi, mulţi dintre ei trec prin depresii, nu sunt motivaţi de absolut nimic, nici de faptul că se apropie Bacalaureatul, nici de faptul că… nu ştiu. Îi interesează doar să treacă. Asta îmi spun. Îmi spun că nici nu-şi mai amintesc de perioada de dinainte de COVID. E aşa, blurat”, a povestit Florina Frecu, profesor de limba română.

Mulți elevi au aflat de amânarea simulării cu doar câteva ore înainte de examen.

„Faptul că se joacă aşa cu noi… Aşa am simţit eu, că s-au jucat un pic cu sentimentele noastre. Ne-au dus într-un punct mai sus să nu dăm. Ce bine, ne-am scăpat. După aia din nou, că dăm.. A fost un haos”, a spus o elevă.

Pentru noi ar fi cumva o rană, sau un sentiment mai ciudat, pentru că nu suntem pregătiţi. Noi nu ne simţim pregătiţi cumva pentru examenul de BAC, pentru că nu ar fi o evaluare oficială dată de către profesori nouă”, spune alt elev.