• Elevii din Franța din unele școli de stat vor fi obligați să poarte uniforme școlare.
  • Scopul aceste decizii este de a combate disciplina precară și scăderea performanțelor.
  • Emmanuel Macron a făcut și alte schimbări în școli precum interzicerea hainelor musulmanilor.

Președintele Emmanuel Macron a declarat într-un interviu că este vrea să introducă în școlile publice uniforme sau un cod vestimentar după ce a interzis participarea la ore cu abaya sau khamis, haine purtate de musulmani, scrie Associated Press.

Îmbrăcămintea este purtată din ce în ce mai mult în școli, ceea ce duce la o divizare politică asupra populației, partidele de dreapta presând pentru o interdicție, în timp ce cei de stânga și-au exprimat îngrijorarea pentru drepturile femeilor și fetelor musulmane.

Ce vor purta elevii

„Poate părea puţin mai puţin strict din punct de vedere disciplinar.” Comentariile preşedintelui vin după ce unii politicieni conservatori şi de extremă dreapta şi-au exprimat sprijinul pentru a impune uniforme în şcolile publice. 

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Macron nu a oferit niciun detaliu cu privire la începutul şi locaţia experimentului. Unele şcoli private impun deja elevilor să poarte uniforme, dar președintele a menționat că vor fi acceptate și variantele în care elevii vin îmbrăcați într-o pereche de blugi, un tricou și o jachetă.

Citește și: