• Cursurile de empatie vor fi generalizate în toate școlile începând din septembrie 2024.
  • Metoda este inspirată de modelul danez.
  • Danemarca a reușit să elimine complet hartuirea școlară.

Ministrul francez al Educației, Gabriel Attal, anunță implementarea cursurilor de empatie pentru combaterea agresiunii în 1000 de școli, începând din ianuarie 2024. Modelul a fost dezvoltat în Danemarca și a dat rezultate pozitive.

Ministrul Gabriel Attal anunțase deja că sistemul danez va fi implementat în școlile franceze. Inițial era vorba despre 100 de școli, dar ministrul spune că e gata să înceapă în 1000 de școli încă din ianuarie 2024 și apoi în toate școlile, din septembrie 2024. Ministrul a precizat că se vor asigura cursuri de empatie începând de la grădiniță. Deocamdată, nimic nu este cu adevărat definit. În cadrul experimentului se va porni cu o ora sau două pe săptămână, în funcție de scoală.

Există o țară în Europa care a reușit cu adevărat să reducă hărțuirea. Aceea este Danemarca. Metoda este în vigoare de aproximativ douăzeci de ani în țările scandinave. În Franța, este testată de la începutul anului școlar 2022 în grădinițele din Saint-Ouen-sur-Seine și arondismentul 18 din Paris.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Citește și