Evaluările naţionale vor avea loc în aprilie. Cîmpeanu: „Aceste evaluări sunt mai importante ca oricând”

sorin-cimpeanu Mediafax Foto
  • Elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor da evaluări în luna aprilie
  • Cîmpeanu: „Aceste evaluări sunt mai importante ca oricând”
  • Simulările pentru clasele a VIII-a și a XII-a se vor susține fizic

Elevii de clasa a doua, a patra și a șasea susțin evaluările în aprilie. Este decizia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Evaluările vor începe la clasa a doua pe data de 20 aprilie cu proba de limbă română examen scris. Vor continua în data de 12 mai cu debutul evaluărilor la clasa a șasea, limbă și comunicare mai exact, și vor continua pe 18 mai, clasa a patra, încep de asemenea cu limba română”, a declarat ministrul educaţiei.

Cîmpeanu a vorbit în direct la Aleph News și despre cum vor fi folosiți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Cu siguranță Ministerul Educației va face tot posibilul pentru un procent cât mai mare din PNRR alocat educației. Ne raportam la nevoile naționale și nu ne raportăm la necesarul altor state. Există de asemenea, o recomandare a Comisiei Europene care vizează alocarea pentru educație educație într-un procent de circa 10%”, a mai declarat Cîmpeanu.

Trebuie să știi că simulările claselor a 8-a și a 12-a pentru pregătirea evaluării naționale și bacalaureat se vor face fizic, indiferent de scenariul în care funcționează școala, cu exceptia carantinei.