• Expert A.I.: Inteligența Artificială va lua locul profesorilor.
  • Prea multă tehnologie îi poate îndoctrina pe elevi, aversizează Stuart Russell.
  • OpenAI vrea să facă un profesor virtual pentru fiecare elev.

Avertisment pentru profesorii care stau liniștiți în vacanța de vară! Până la începutul viitorului an școlar, Inteligența Artificială vă poate lua locul la catedră.

Anunțul vine de la unul dintre cei mai mari experți A.I. din lume – britanicul Stuart Russell, profesor de informatică la Universitatea din California. El spune că școala tradițională, în care elevii își petrec câteva ore în bănci în fiecare zi, va fi de domeniul trecutului. Mai eficient pentru elevi va fi profesorul ChatGPT – care poate oferi informații personalizate oricui are un smartphone – fără să mai vină la școală.

Profesorul britanic dă exemplul universităților Oxford și Cambridge care au renunțat de mult la clasele cu zeci de elevi de care se ocupau profesorii. În schimb apelează la tutori care se ocupă doar de câțiva copii. „E mai eficient așa, însă nu sunt suficienți adulți pentru toți elevii”, mai spune profesorul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

OpenAI vine cu soluția – lucrează deja la o aplicație în parteneriat cu organizația educațională Khan Academy, ca să facă un profesor virtual pentru viitoarele generații de elevi. Atenție, însă! Prea multă tehnologie îi poate îndoctrina pe elevi, aversizează Stuart Russell.

Citește și: