• Negocierile pentru Guvern sunt în toi, dar Ministerul Educației e în planul secund.
  • Elena Lotrean spune care ar trebui să fie prioritățile viitorului Guvern.
  • România alocă pentru educație doar 2,7% din PIB.

Știm deja că partidele sunt în negocieri, și vom afla în curând care este noul premier al României. Toți se bat pe ministerele cu bani, precum cel al Dezvoltării, al Fondurilor Europene sau chiar pe cel al Justiției. Însă, educația pare că este lăsată la urmă. Ni s-a promis ani la rând 6% din PIB, dar în realitate educația primește doar 2,7%.

Elena Lotrean este expert în educație și știe care ar trebui să fie prioritățile viitorului Guvern.

„Mă aștept să aibă susținere foarte bună în Guvern. Educația trebuie să fie un domeniu de securitate națională. Este ca la război: nu educăm doar membrii unui singur partid, ci educăm absolut toți copiii care vor deveni cetățeni ai acestei țări. Cred că depolitizarea ar putea să fie primul pas pe care ar trebui să-l facă viitorul ministru. Mai apoi, o organizare foarte bună, alături de o echipă cu care să poată să implementeze măsuri cu adevărat în benficiul copiilor, să reușească să ducă educția la acel minister de forță despre care pomenește domnul rector Daniel David”, a spus Elena Lotrean.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Este foarte important ca toți să tragem la aceeași căruță care este România. Să nu rămânem de căruță, ci să reușim împreună să avem niște copii care își construiesc un viitor cu sens. Avem nevoie, cu adevărat, de programe în interesul copiilor, mai ales după această perioadă de recuperare, astfel încât fiecare copil să aibă o șansă adevărată la educație”, a dăugat expertul în educație.

Prioritățile actuale pentru educația din România

„Acum, educația trebuie să fie conform cu realitățile sociale din viața noastră, din societate, inclusiv de la cum este organizată, până la un accent mult mai mare pe învățarea profesională și duală. Mai este foarte importantă și formarea profesorilor”, a conchis Elena Lotrean.