• 1-2% din copiii din Franța suferă de fobie școlară.
  • Simptomele pot fi: anxietate, dureri abdominale, vărsături, insomnii.
  • Netratată, fobia școlară poate avea consecințe nefaste.

Fobia școlară atinge 1 până la 2% dintre elevii din Franța. Ea definește o anxietate puternică la ideea de a merge la școală și este recunoscută în Franța ca o „stare de rău” care trebuie luată foarte în serios atât de părinți cât și de profesori.

Sunt manifestări destul de evidente dacă suntem atenți la copiii noștri și modul în care reacționează. Ei manifestă anxietate înainte de a merge la școală. Au stări de rău, dureri de stomac, tulburări de somn, în special insomnii. Deci, toate acestea sunt destul de evidente și trebuie să fim atenți. Asta nu înseamnă neapărat că nu au chef să meargă la școală sau că nu le place la școală.

Sunt semne clare că ceva se întâmplă cu acești copii și trebuie să-i luăm în serios.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN
INSTANȚA BRITANICĂ ÎI DĂ DREPT DE APEL LUI ASSANGE

În primul rând, această fobie școlară este recunoscută ca o stare de rău care trebuie gestionată, iar responsabilitatea principală revine părinților, dar și profesorilor. Părinții trebuie să fie atenți la aceste lucruri. Cauzele pot fi diverse, de exemplu, un divorț în familie sau o hărțuire la școală pe care copilul o suportă. Poate fi, de asemenea, o exigență foarte mare pe care părinții o au față de copil.

În Franța, profesorii iau în serios aceste probleme și au chiar obligația de a fi atenți la ele și de a le raporta. Dacă observă că pe parcurs starea de rău a copiilor nu se ameliorează, trebuie să consulte neapărat un specialist, cum ar fi un psiholog, un psihiatru sau un specialist în tulburările copilăriei

Citește și