• Învățământul francez dezvoltă o nouă strategie de alfabetizare digitală.
  • Din septembrie 2023, Franța impune bacalaureatul în securitate cibernetică.
  • Competențele digitale ale elevilor vor fi testate de 3 ori, pe parcursul școlii.

Franța dezvoltă o nouă strategie de alfabetizare digitală. Principala măsură o reprezintă introducerea bacalaureatului profesional în securitate cibernetică, începând cu anul școlar următor. Iar pentru a-i pregăti suficient pentru această etapă, competențele digitale ale elevilor vor fi testate de 3 ori,
pe parcursul școlii.

Noi am intrat oricum într-o digitalizare. Este un subiect inevitabil. Este ca și globalizarea, nu te mai poți opune acestui fenonomen, mai ales pandemia a devenit ceva ce face parte din viața socială și chiar și personală a o oamenilor, deci, da este o inițivă bună care nu face decât să adapteze școala și sistemul de învățământ la normele societății contemporane. ” , spune Horațiu Simion, student la Paris.

La școlile gimnaziale, elevii vor fi instruiți despre algoritmi, programare, baze de date, experiența utilizatorului, protecția datelor, știința datelor, inteligență artificială, etică și securitate cibernetică. România, însă, mai are multe de învățat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă vrei un sistem, ori îl construiești de la 0, total diferit față de celelalte sisteme ori iei unul de acolo, de unde vrei. Noi nu vrem asta. Vrem să luăm un sistem, dacă se poate, de nu știu unde. Vrei ca acolo, trebuie să ai 15 elevi la clasă, noi avem 33 acum. Asta e problema. Dacă vrem ceva, să luăm exact ca afară, nu pe bucăți, că un lucru nu e bun sau rău dacă-l iei pe bucăți. ” , precizează Adrian Enache profesor de matematică.