• Biden a făcut remarci în timpul unui dineu în cadrul reuniunii de iarnă a Asociației Naționale a Guvernatorilor de la Casa Albă.
  • Guvernatori din peste 30 de state și teritorii au participat la dineul de sâmbătă.
  • Biden a declarat, în timpul remarcilor făcute la reuniunea de vineri, că guvernatorii ar trebui să lucreze pentru a pune în aplicare ceea ce administrația sa a făcut deja.

Președintele Biden le-a spus sâmbătă guvernatorilor din întreaga țară că „putem face lucruri importante dacă lucrăm împreună” într-un mod bipartizan, dincolo de toate culoarele politice. Biden a făcut remarci în timpul unui dineu în cadrul reuniunii de iarnă a Asociației Naționale a Guvernatorilor de la Casa Albă, subliniind că membrii celor două partide nu vor fi întotdeauna de acord, dar pot totuși să lucreze împreună pentru a-și ajuta alegătorii.

„Suntem Statele Unite ale Americii. Putem face lucruri mari dacă le facem împreună”, a spus Biden, potrivit presei de la Casa Albă. El a spus că guvernatorii trebuie să fie capabili să „rezolve lucrurile” rapid – cum ar fi repararea gropilor și combaterea criminalității, și nu pot spune „vom dezbate acest lucru timp de șase luni”. Biden a adăugat că a vrut să se asigure că va avea mulți foști guvernatori și primari care să servească în administrația sa, deoarece aceștia trebuie să ia măsuri decisive.

Membrii actualului cabinet al lui Biden, cum ar fi secretarul pentru energie Jennifer Granholm, secretarul pentru comerț Gina Raimondo și secretarul pentru agricultură Tom Vilsack, toți au fost guvernatori. Biden a indicat proiectul de lege privind infrastructura în valoare de 1.000 de miliarde de dolari pe care l-a promulgat în 2021 ca exemplu a ceea ce pot realiza eforturile bipartizane.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

El a spus că va încerca să devină „un pic mai puțin partizan” și speră că și alții o vor face. „Am spus că vreau să fiu președinte pentru toată lumea. Nu doar pentru statele albastre sau pentru cele roșii”, a spus Biden.

„Și, din nou, nu vom fi de acord, nu vom fi întotdeauna de acord, dar cred că atunci când lucrăm împreună, funcționează”, a adăugat el ulterior, potrivit Pool. Președintele le-a mulțumit guvernatorilor pentru munca lor, spunând că nu crede că „au fost doi ani mai grei decât doi ani în care să fii guvernator”. El a precizat că ultimii doi-șase ani le-au cerut să fie „pe [degetele de] la picioare” și gata să răspundă la orice întrebare care le este adresată.

Biden a declarat, în timpul remarcilor făcute la reuniunea de vineri, că guvernatorii ar trebui să lucreze pentru a pune în aplicare ceea ce administrația sa a făcut deja, pe fondul unui Congres divizat, în următorii doi ani, dar a adăugat că „trebuie să terminăm treaba”.