• 45% dintre milenialii americani spun că situația lor financiară îi împiedică să obțină ceea ce își doresc în viață, potrivit unui nou raport.
  • De asemenea, la nivelul SUA, aceștia simt că au o bunăstare financiară mai scăzută decât media națională.
  • Percepția generală a milenialilor despre viitorul lor material este un produs secundar al provocărilor economice întâmpinate: recesiuni, creșterea costurilor de trai și datoriile studențești.

Generațiile de tineri născuți între 1980 și 2000, cunoscute ca mileniali sau Gen. Y, sunt foarte îngrijorate de faptul că situația lor financiară le va împiedica să aibă lucrurile pe care și le doresc în viață, potrivit unui raport al Morning Consult’s State of Consumer Banking & Payments. Un procent de 45% din generația americană a milenialilor se îndoiește de existența unei bunăstări materiale proprii în viitor.

Procentul tinerilor care își fac griji cu privire la situația lor financiară este mai mare decât ponderea generală a adulților din SUA, dintre care 35% au această părere. Tendința a fost însă observată la nivel global, în rândul aceeași Generații Y. Dintre țările și regiunile intervievate, doar Spania și America Latină contrazic această tendință.

Sondajul a constatat că tinerii din generația milenial se simt, de asemenea, în urmă cu finanțele lor – 38% din această generație, comparativ cu un sfert din toți adulții intervievați – au declarat că sunt adesea sau întotdeauna în urmă din punct de vedere financiar. Iar 46% dintre mileniali au declarat că finanțele le controlează întotdeauna sau adesea viața, în timp ce 33% dintre toți adulții au avut această părere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Concluziile Morning Consult arată că percepția milenialilor cu privire la bunăstarea lor financiară este mai mică decât media națională.

Care sunt explicațiile percepției îndoielnice a milenialilor față de prosperitatea materială proprie

Potrivit aceluiași raport, viziunea generației milenial față de situația sa materială ar putea fi explicată prin șansele economice scăzute cu care s-a confruntat aceasta. Existența unor recesiuni și, în prezent, desfășurarea pandemiei, înainte ca milenialii să împlinească 40 de ani, reprezintă provocări care le încetinesc procesul de realizare a visurilor și planurilor de viitor.

Morning Consult spune că, pentru ca situația financiară a milenialilor să fie îmbunătățită, aceștia vor trebui să își creeze și să își mențină un buget constant, să își stabilească un fond de urgență și să echilibreze cheltuielile de la o lună la alta.