• Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ anunţă declanşarea unei greve generale.
  • Greva generală va fi precedată de o grevă de avertisment mâine 17 mai în intervalul orar 11:00- 13:00.
  • Potrivit acestora într-un referendum intern organizat de ei – 70% au optat pentru grevă.

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ anunţă declanşarea unei greve generale. Greva generală va fi precedată de o grevă de avertisment mâine 17 mai în intervalul orar 11:00- 13:00.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” anunţă că angajaţii din educaţie vor intra în grevă generală pe 22 mai.

,,După cinci luni de proteste, guvernul României din păcate a fost impasibil. Au fost doar promisiuni nepuse în practică(…) E voinţa oamenilor de a intra în grevă” , au spus reprezentaţii sindicatelor într-o conferinţă de presă.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Potrivit acestora într-un referendum intern organizat de ei – 70% au optat pentru grevă.

Sindicatele spun că greva generală va fi precedată de una de avertisment ce va avea loc mâine, 17 mai, în intervalul 11-13.

,,Dragi părinţi vă cerem să ne înţelegeţi că am apelat la această formă extremă de protest ca ultimă soluţie pentru ai determina pe aceşti guvernanţi să nu ne mai ignore să nu mai fie indiferenţi şi să nu mai amâne luarea unor decizii vitale nu doar pentru noi şi pentru sistemul de învăţământ şi pentru viitorul copiilor dumneavoastră. Dragi elevi să nu vă speriaţi de declanşarea acestei forme de protest este o acţiune îndreptăţită a noastră o acţiune de protest care vizează până la urmă o finanţare corespunzătoare sistemul educaţional şi asigurarea unui viitor pentru voi aici în ţară” .

Revendicările sindicaliştilor din educaţie vizează: majorarea salariilor personalului din învăţământ, în conformitate cu importanţa socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic, sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizaţiei de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.); creşterea anuală a investiţiilor în învăţământ, pentru îmbunătăţirea bazei materiale şi a infrastructurii; renunţarea la aplicaţia EduSal şi înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat şi administrat de Ministerul Educaţiei.

Citește și

Lucrători ai serviciului de ambulanță au renunțat la locurile de muncă pentru OnlyFans. Cât câștigă pe oră?

Călătorii dintr-un tren din Austria, speriați din cauză că în difuzoare a fost redat un discurs al lui Adolf Hitler. Ce spune administrația Căilor Ferate

Epoca Vice se încheie, grupul se declară în faliment