- Teleman: „Copiii trebuie să facă mai mult IT în clasele primare”.
- Radu Szekely, secretar de stat: „Salariile fiind mai mici decât în domeniul IT, nu atragem neapărat oameni din domeniu, însă vom încerca să găsim soluții”.
- Alex Manda, expert în educație: „Nu pot decât să sper că promisiunile se vor concretiza în niște măsuri concrete, pentru că la promisiuni suntem buni cu toții”.
Guvernul descoperă acum că școala din România nu aparține secolulului XXI. Ministrul Digitalizării, Teleman, e cel care dă trezirea. Vrea mai multe ore de IT in scoli.
Teleman vrea ca în școlile primare, elevilor să li se predea mai multă informatică, iar disciplinele să fie obligatorii, nu opționale. „România Educată este baza României sănătoase”, anunță Teleman pe Facebook.
Poate cam tarziu. România Educată este Proiectul cu care Iohannis a câștigat alegerile în 2014. 8.300 de absovenți de licență și master cu profil IT sunt angajați în fiecare an. Din datele BNR rezultă că fiecare IT-ist aduce peste 8.000 de euro în economie. Deși este mare furnizor de IT-iști, România stă foarte prost la numărul de profesori de IT.
„Salariile fiind mai mici decât în domeniul IT, nu atragem neapărat oameni din domeniu, însă vom încerca să găsim soluții”, a spus Radu Szekely, secretar de stat.
„Nu pot decât să sper că promisiunile se vor concretiza în niște măsuri concrete, pentru că la promisiuni suntem buni cu toții”, a spus Alex Manda, expert în educație.
„E destul de importantă informatica, dar nici foarte multă, pentru că chiar dacă te duci pe profil real, nu toată lumea va deveni informatician sau va lucra în IT”, a spus Andrei Roman, elev în clasa a IX-a.