• Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, conform noilor orientări guvernamentale publicate luni.
  • Școlile vor avea opțiunea de a pune în aplicare diferite abordări, cum ar fi interzicerea telefoanelor în incintă, colectarea telefoanelor la sosire sau depozitarea în siguranță a acestora.
  • Potrivit Oficiului pentru comunicații, autoritatea britanică de supraveghere a mass-media, 97% dintre copii dețin un telefon mobil până la vârsta de 12 ani.

Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, conform noilor orientări guvernamentale publicate luni. Îndrumările guvernului Rishi Sunak sprijină directorii de școli în monitorizarea utilizării telefoanelor mobile pe tot parcursul zilei de școală, inclusiv în pauze. Noua politică urmărește să asigure o abordare coerentă în toate școlile din țară, scrie Economic Times. Școlile vor avea opțiunea de a pune în aplicare diferite abordări, cum ar fi interzicerea telefoanelor în incintă, colectarea telefoanelor la sosire sau depozitarea în siguranță a acestora.

Gillian Keegan, ministrul britanic al educației, a declarat: „Școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile sunt o distragere nedorită a atenției în clasă. Le oferim profesorilor instrumentele necesare pentru a îmbunătăți comportamentul și pentru a se concentra asupra predării’.

Potrivit Oficiului pentru comunicații (Office of Communications (OFCOM)), autoritatea britanică de supraveghere a mass-media, 97% dintre copii dețin un telefon mobil până la vârsta de 12 ani. Departamentul pentru Educație (Department for Education – DfE) subliniază că utilizarea telefoanelor mobile în școli poate duce la hărțuire online, la distragerea atenției și la întreruperi, ceea ce duce la pierderea timpului de învățare.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și